Okrskové a okresní kolo recitační soutěže

Březen – Měsíc knihy se pro naši školu stal i měsícem recitování a přednesu uměleckého textu. Vše se dělo v rámci dlouholeté Celostátní přehlídky mladých recitátorů.

     15. 3. 2022 jsme pozvali na okrskové kolo této soutěže vítěze školních kol z Halenkovic, Žlutavy, Pohořelic, Tlumačova, sousední školy a tří otrokovických základních škol, aby mezi sebou poměřili své síly. Celkem v okrskovém kole zaznělo 49 básnických či prozaických textů, Takže konkurence byla pro naše žáky velká.

     Našim soutěžícím žákům I. stupně štěstí tentokrát nepřálo, o to více se usmálo na žáky stupně druhého. Tam v silné konkurenci v kategorii žáků 6. a 7. ročníku   zvítězila Anička Hrubá ze 6. A. Hned za ní na druhém místě skončila Anička Košutová ze 7. B. I v nejstarší kategorii, tj. mezi žáky 8. a 9. ročníku bodovala Veronika Opravilová z 8. B a obsadila 1. místo. Všechny tři dívky svým výkonem splnily podmínky pro postup do kola okresního.

      To se konalo v pondělí 21. března. Sjeli se zde z celého okresu vždy dva nejlepší hodnocení soutěžící z každého okrsku. V krásném prostředí napajedelského muzea odeznělo z úst žáků 6. a 7. tříd jedenáct textů. Mezi nimi se zalíbil i text naší Aničky Košutové a porotou byl oceněn 3. místem.  

      Nejstarších milovníků krásného slova se sešlo deset. Nezáviděla jsem porotě její rozhodování – jeden text byl lepší než druhý. Ale… Její rozhodnutí nás mile překvapilo – Verča Opravilová svým „Časem pampelišek od J. Dědkové získala pro sebe, ale i naši školu 1. místo. Probojovala se tak do krajského kola, které se uskuteční v dubnu v Uherském Hradišti. Všem třem dívkám děkuji za vzornou reprezentaci školy a Veronice přeji štěstí v krajském kole.

Leona Jirušková

 

Mohlo by se Vám líbit...