T–Mobile Olympijský běh a sportovní den na 1. ZŠ Napajedla

Naše škola se 22. června 2022 již podruhé zapojila do Olympijského běhu, který pořádá Český olympijský výbor již několik let. Tato akce připomíná mezinárodní Olympijský den a je největší běžeckou událostí v naší republice. V jeden den a přesně v jeden čas vybíhají s živým startem na vlnách Radiožurnálu tisíce běžců v České republice zapojených nejen ve školních závodech.

První stupeň 1. ZŠ Napajedla se za krásného počasí také včera připojil a přesně v deset hodin s živým startem odstartovali postupně všichni žáci. Žáci si navzájem hlasitě fandili a s velkým sportovním duchem dobíhali do cíle. Všichni obdrželi krásnou medaili, pamětní diplom a drobné ceny od partnera závodu.

K olympijskému běhu jsme přidali i tři sportovní disciplíny – hod kriketovým míčkem, skok do dálky a běh na 50 m. Žáci podávali skvělé výkony, za které ti nejlepší byli také odměněni medailí. Celé dopoledne nás provázelo krásné slunečné počasí, sportovní nálada a báječná atmosféra. Všichni zúčastnění jak žáci, tak pedagogický sbor si zaslouží velkou pochvalu. Již teď se těšíme na další závod, který bude také v duchu hýbat se, a hlavně pro radost.

 

Mgr. Renáta Maděrová

1 ZŠ Napajedla

 

Mohlo by se Vám líbit...