Po stopách Karla IV.

Třídy 7. A a 7. B se 15. dubna vydaly „Po stopách Karla IV.“ do Prahy.

Vlakem jsme vyjeli z Otrokovic před šestou hodinou a v Praze jsme byli v devět hodin. Z nádraží jsme se metrem přesunuli na zastávku Malostranskou, která je přestupním uzlem několika tratí. Odtud jsme vyšli 103 schodů k sídlu prezidenta republiky Pražskému hradu, podle Guinnessovy knihy rekordů největšímu starobylému hradu na světě. Prošli jsme Zlatou uličkou a zamířili do pevnostní věže Daliborky a k dominantě Hradu Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Také jsme zavítali do největšího slavnostního prostoru Pražského hradu Vladislavského sálu a prohlédli si repliky korunovačních klenotů.

Pak jsme se přesunuli na Karlův most, nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze. Následně jsme zhlédli Staroměstský orloj, třetí nejstarší a současně nejstarší stále fungující orloj na světě.

Také jsme viděli hlavní budovu jedné z nejstarších evropských univerzit Karlovy univerzity, kterou založil roku 1348 Karel IV. Pak nás čekalo Václavské náměstí, které bylo svědkem mnoha významných historických událostí a také se stalo svědkem našeho vytouženého rozchodu před dlouhou cestou domů.

Do Otrokovic jsme dojeli asi o půl deváté s kilometry v nohou, ale plni zážitků a spokojeni z vydařené exkurze.

Mohlo by se Vám líbit...