Projektové dny k modernizaci odborných učeben

V rámci modernizace učeben jsme i v letošním roce koncem října připravili pro žáky z okolních škol Den otevřené výuky a Rozvoj jazykových kompetencí na téma Halloween a podzim.

Během dvou dnů děti ze ZŠ Pohořelice, 2.ZŠ Napajedla a MŠ Napajedla prošly jazykovou učebnou a učebnou matematiky a robotiky.

V učebně matematiky a robotiky se děti seznámily s roboty Bee Bot, které používáme od první třídy v rámci rozvoje digitální a informační gramotnosti. Také si mohly vyzkoušet dotykovou interaktivní tabuli, kde byla připravená únikovka také na téma Halloween a podzim.

V jazykové učebně bylo přichystáno procvičování anglického jazyka především pomocí dotykové interaktivní tabule. Žáci si vyzkoušeli zábavnější a zajímavější hodinu anglického jazyka. Na interaktivní tabuli si zahráli spoustu her, kvízů, soutěží nebo doplňovaček, při kterých si nenásilnou a hravou formou osvojovali novou slovní zásobu.

Práce s interaktivní tabulí i s roboty Bee Boty přispívá k rozvoji digitální gramotnosti, která se stala součástí výuky…

Den otevřené výuky i Rozvoj jazykových kompetencí se opět vydařil. Žáci ze základních škol i děti z mateřské školy se aktivně zapojili do připravených úkolů, výborně spolupracovali a navzájem si pomáhali. Odnesli si tak další zkušenosti s výukou anglického jazyka i s výukou matematiky a robotiky. Těšíme se opět na další takové dny.

Mgr. Renáta Maděrová

Mohlo by se Vám líbit...